Rożki z ciasta francuskiego z puddingiem i owocami

Ciasto francuskie to bardzo popularny wybór wśród osób stawiających na stworzenie pysznego deseru. Można na przykład zdecydować się na rożki z ciasta francuskiego, która można wypełnić różnorodnym nadzieniem. W grę wchodzi pudding albo też świeże owoce, co sprawi, że nasz deser będzie miał niepowtarzalny smak i idealnie sprawdzi się jako potrawa na lato i te najcieplejsze dni w roku.

Tego typu rożki to bowiem nie tylko kruchość ciasta francuskiego, ale też słodki i przyjemne nadzienie w postaci właśnie puddingu lub masy owocowej. Nie bez powodu niektórzy porównują takie rożki do tych lodowych – w obu przypadkach mamy zresztą do czynienia z przepysznym deserem. Aby go zrobić będziemy potrzebować ciasta francuskiego – można je przygotować samemu albo kupić gotowe, zaoszczędzając tym samym trochę czasu.

Bardzo ważne jest też, aby w odpowiedni sposób przygotować rożki, w czym pomoże nam folia aluminiowa. Najpierw powinniśmy złożyć ją w prostokąt, by potem z łatwością móc uformować z niej rożek, w który to zawiniemy potem nasze ciasto francuskie. Musi ono trafić do piekarnika na około 15 minut, aż do momentu, kiedy zacznie robić się złote.

Jeśli natomiast chodzi o nadzienie to tutaj do wyboru mamy wiele różnych opcji – począwszy od puddingu, który jest bardzo łatwy w przygotowaniu, poprzez wypełnienie rożków owocami. Zależy to tylko i wyłącznie od naszej wyobraźni, ale stawiając na taki rodzaj deseru mamy pewność, że komukolwiek byśmy go nie zaserwowali to z pewnością będzie bardzo pyszny.